Paratiisin puut ja taivaan valot

lauantai 22.2. klo 12:00 - 14:30

Timo Kalliokoski pitää Suomen Astrologisen Seuran 2020 helmikuun kuukausiesitelmän Paratiisin puut ja taivaan valot, jossa hän käsittelee tarot-järjestelmää ja astrologiaa: tarot arkkityyppien järjestelmänä ja astrologian avaimena.

Timon esitelmässä käydään aihettä läpi seuraavien näkökulmien kautta:

• Tarotin järjestelmän ymmärtämisen perustana on Kabbalan elämänpuu, joka yhtyy täydellisesti astrologian eläinrata- ja planeettalaatuihin.
  • Hermetismi on alkuperäisen egyptiläisen viisauden uudelleeninkarnoitumista, Tarot on tuonut sen länteen ja antanut pohjan kristilliselle hermetismille, joka on tämän viisauden länsimainen ja ajanmukainen muoto.
  • Astrologia ja tarot ovat molemmat symboliterapiaa, joilla me harjoitamme alkemiallista kasvuamme: liitämme vähitellen uudelleen yhteen ”tiedon puutamme” ja ”elämänpuutamme”.
  • Hermeettisen astrologian mukaisesti ”langennutta” kaltaisuuttamme ja astraliteettiamme edustavat chakrajärjestelmän planeettalaadut ja näiden suhteet. Tämä on ”Tiedon Puu”, joka kuultaa Kabbalan Elämänpuun salaisuutena.
  • Vahingoittumattoman säilynyt ”kuvaolemuksemme” näkyy Elämänpuunrakenteessa eläinratalaatuina. Henkisessä alkemiassa ihmisen minuus ohjaa eläinratavoimien tasapainottavaa vaikutusta astraliteettiin.

Timo Kalliokoski on harrastanut astrologiaa pitkään ja kulkenut monien ”mielenmaisemien” läpi, kysellen ja etsien. Tämä tie johti lopulta hermeettiseen astrologiaan. Hermeettisen astrologian suunta edustaa länsimaissa harvinaista sideeristä astrologiaa. Se pohjaa ikivanhaan tähtiviisauteen, joka meidän on löydettävä uudelleen ja uutena, kertoo Timo ja jatkaa: ”Taivaan Valot eivät enää puhu meille, kuten ennen. Tästä syvenevästä hiljaisuudesta kasvaa meidän puheemme tähdille, uusi liitto, Maan Valot.”

Voit osallistua tähän esitelmään joko tapahtumapaikalla tai Internetin kautta seuraamalla suoraa videolähetystä. Ilmoittautuminen avataan viimeistään helmikuun alussa.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä: