Astrologinen tarina 2020 -kilpailu

M1: ”Valoa pimeyteen”

Transiittikarttaa katsellessa katseeni kiinnittyi hyvin lupaavalta vaikuttavaan aikajaksoon. Oikeastaan sen alku on jo 21.12.20 Talvipäivänseisauksen ajankohta, jolloin Aurinko siirtyy Saturnuksen kotimerkkiin Kauriiseen ja porttipäivään liittyy Merkuriuksen yhtymäkin. Samaan aikaan Saturnus vaihtaa Vesimieheen, jota se hallitsee alkuaan ennenkuin Uranus on nimetty Vesimiehen uudeksi hallitsijaplaneetaksi. Saturnus on siis vahvana Vesimiehessä. Aikaan liittyy myös Jupiterin merkkivaihdos samoin Vesimiehen merkkiin. Jupiterin laajentavaa vaikutusta Saturnus jarruttaa tai kontrolloi, vaikka siirtyykin Maan energioista Ilman energioihin. Luvassa on piakkoin tulevia rokotteita, mikä virittää mielissä positiivista varovaista uskoa pelastukseen.

Porttipäivän teeman voisi ajatella kuvaavan ainakin seuraavien kolmen tulevan kuukauden tapahtumia. Ehkä jo viikkoa aiemmin 14.12. tapahtunut Auringonpimennys Jousimiehen merkissä on mukana vaikuttamassa tuleviin tapahtumiin. Katseeni siirtyy tammikuun puoliväliin 2021, jolloin tulee tarkkoja aspekteja usean tekijän välille. Kiinteän Härän merkin alkuasteissa transitoiva Uranus on vahva pysähtyessään ja etenemään lähtenyt Mars saapuu samoille asteluvuille sen rinnalle. Nämä tekevät neliötä Vesimiehessä matkaaviin Jupiteriin yhtymä Saturnus. Transitoiva Khiron tekee tarkkaa sekstiiliä tähän Oinaasta ja pienen ajan transitoiva Venuskin tekee kolmiota Marsille ja Uranukselle Kauriin merkistä. Tulkitsen itselleni tätä asetelmaa seuraavalla tavalla: Luvatut rokotukset alkavat nopealla aikataululla ja saattaa jopa syntyä tehokkaampia rokotteita uskomattoman pikaisella vauhdilla. Monet asiat ovat kiinni rahoituksesta niiden kehittämisessä ja ihmisten pitää saada enemmän tietoa mahdollisista sivuvaikutuksista, jotta vastustus ja huhut laantuisivat.

Kun ajattelen astrologiaa henkisenä työkaluna, niin en mitenkään ymmärrä, miksei korkein voima sallisi meille helpotusta pandemiaan. Eikö ihmiskunta ole jo oppinut ja oivaltanut jotain? Uranus Härässä tuo uusia tuulia turvallisuuteen ja hyvinvointiin, mutta myös muutoksia, jotka voivat herättää vastustusta kiinteässä Maan merkissä. Paljon on revitty juuriltaan monien elämässä, eikä niiden kauhuista ole vielä selvitty. Mars siinä tuo oman energiansa, varmasti niin hyvät kuin haasteelliset.

Transitoivan Khironin sekstiilin tulkitsen taivaan lahjaksi ihmisille ja onhan Khiron liitetty lääketieteeseen ja parantamiseen. Venus Kauriissa tuo mukaan ehkä asenteiden muuttumista, lisäksi meillä Suomessa rokotukset ovat kaikille ilmaiset, mutta vapaaehtoiset ottaa. Jokainen käy omassa mielessään ja sydämessään pohdintoja omasta arvomaailmastaan käsin ja puntaroi ottaako rokote vai eikö ota. Sivuvaikutukset ovat varmaan iso juttu, johon olisi hyvä saada valaistusta pelkojen vähentämiseksi. Kenties Venuksen kolmio Saturnukselle juuri ennen laajan jakelun aloitusta olisi sopiva hetki, mikäli avoimuutta jakaa tietoa on mahdollista saada.

Jokainen on yksilö, sitä seikkaa ei saa milloinkaan unohtaa. Yhtä monta varitaatiota vaikutuksista on kuin on ihmistäkin. Silti ajattelen mielessäni tästä alkavan iso muutos matkalla kohti uudenlaista maailmaa. Paluuta vanhaan ei kai kukaan enää usko voivan tullakaan. Suomi juuri juhli 103-vuotista historiaansa. Eiköhän Suomen Aurinko saa väljää yhtymää 14.12. tulevaan Auringonpimennykseen? Miten maamme tulee uudistumaan ja muuttumaan lähitulevassa jää nähtäväksi. Kipeitä muutoksia tarvitaan, se on selviö. Mikäli Khiron toimii kuviossa lahjanantajana, niin siihen yhteyteen kuuluu anteeksianto ja kyky transformaatioon. Ei tuomita ketään, otti rokotteet tai ei. Kunnioitetaan toinen toisiamme ja jokaisen tekemää valintaa, kunhan se tapahtuu ilman pelkoja.